logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۵۵
[ شناسه خبر : ۳۰۹۳۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]

هیچ مدرکی مبنی بر شیوع کرونا از آزمایشگاهی در چین وجود ندارد

هیچ-مدرکی-مبنی-بر-شیوع-کرونا-از-آزمایشگاهی-در-چین-وجود-ندارد-
نهادهای اطلاعاتی آمریکا در گزارشی فاش کردند که هیچ مدرکی دال بر شیوع ویروس کووید۱۹ از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین وجود ندارد.

به گزارش موج رسا; دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی که روز گذشته از طبقه‌بندی خارج شد، فاش کرد که هیچ مدرکی دال بر اینکه ویروس کووید19 از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین نشئت گرفته باشد، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

براساس این گزارش 4صفحه‌ای، جامعه اطلاعاتی آمریکا هنوز نمی‌تواند امکان شیوع این ویروس از یک آزمایشگاه ویروس‌شناسی در ووهان چین را تأیید کند و همچنان نتوانسته است منشأ شیوع آن را کشف کند.

در این گزارش تأکید شده است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا و دیگر آژانس‌های اطلاعاتی، هنوز نتوانسته‌اند محل دقیق شیوع کرونا را شناسایی کنند، در حالی که فرضیه‌های طبیعی و آزمایشگاهی موجود، به فرضیه‌های مهمی استناد کرده و یا چالش‌هایی را برای گزارش‌های متناقض ایجاد کرده است، این در حالی است که تاکنون اقدامات مؤثری درباره این ویروس در آزمایشگاه ووهان انجام شده است.

از زمان شناسایی نخستین موارد ابتلا به کرونا در شهر ووهان چین در اواخر سال 2019، ماهیت و منشأ این ویروس تبدیل به موضوعی ناشناخته و مورد منازعه برای محققان شده است.

این اسناد پس از آن منتشر شد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مارس سال جاری لایحه‌ای را برای از طبقه‌بندی خارج کردن اطلاعات و اسناد مربوط به منشأ همه‌گیری کووید19، امضا کرد.

انتشار این اسناد، گزارش وال استریت ژورنال در ماه فوریه را به چالش کشید، این نشریه در آن زمان گزارش داده بود که اداره انرژی آمریکا در گزارشی محرمانه و طبقه‌بندی‌شده و با تردید به این نتیجه رسیده است که شیوع این ویروس به‌احتمال زیاد منشأ آزمایشگاهی دارد، ادعایی که پکن همواره آن را رد کرده است.

کریستوفر ری مدیر اف‌بی‌آی نیز در تاریخ 28 فوریه اعلام کرد که آژانس تحت‌امرش، به این نتیجه رسیده است که شیوع این ویروس به‌احتمال زیاد ناشی از یک حادثه آزمایشگاهی در شهر ووهان چین بوده است، اما پکن اظهار کرد این ادعا به‌هیچ‌وجه درست نیست.

گفتنی است تا تاریخ 20 مارس، چهار نهاد اطلاعاتی دیگر آمریکا اعلام کردند که براساس ارزیابی‌های صورت‌گرفته به این نتیجه رسیدند که این ویروس احتمالاً در نتیجه یک انتقال طبیعی در آزمایشگاه شیوع یافته است اما دو آژانس اطلاعاتی دیگر هنوز تصمیم خود را دراین‌باره اعلام نکرده‌اند،
این در حالی است که حدود دو ماه پیش سازمان بهداشت جهانی پس از گذشت بیش از سه سال از همه‌گیری کرونا، پایان وضعیت اضطراری کرونا در جهان را اعلام کرد، اما یک مقام ارشد بهداشتی چین اظهار کرد این ویروس همچنان خطرناک و آسیب‌زننده است و خطر شیوع دوباره آن همچنان وجود دارد.

این مقام چینی تأکید کرد پایان وضعیت اضطراری کرونا به‌معنای از بین رفتن این بیماری نیست اما در زمان حاضر تأثیر آن می‌تواند به‌شکلی مؤثر کنترل شود.

سازمان جهانی بهداشت در ژانویه 2020، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

بنا بر آمارهای رسمی، از ابتدای همه‌گیری کرونا تاکنون بیش از 20 میلیون نفر جان باخته و نزدیک به 677 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر